Geleerd ende Ghenoten
 

Gesjacher ende gesjoemel


Reliekenact


Publieksentertainment

 

Onder deze naam treden Hadewij en Machteld op als welbespraakte slimme handelaars in relieken. Bekijk hun schitterende kraam met daarop uitgestald hun immense voorraad. Botten, schedels, haren en stukjes lijkwade, allemaal gegarandeerd van echte heiligen. Laat u meeslepen door de boeiende verhalen die de dames over hun handelswaar kunnen vertellen, zoals het hartverscheurende relaas van Ursula en haar 11.000 maagden. Als u geluk heeft mag u misschien zelfs wel een blik werpen op de schedel van de dame in kwestie.

Haar van Karel de Kale, een botje van Pepijn de Korte, Hadewij en Machteld hebben het allemaal in hun kraam. Alles mag bekeken worden en overal zit wel een mooi verhaal aan vast. Ook pelgrimsinsignes en alles wat daarmee te maken heeft zijn bij Hadewij en Machteld te bewonderen.

Meestal krijgen kinderen een klein voorwerpje mee, en als het nodig is schrijft Hadewij een certificaat van echtheid uit zodat u er zeker van bent dat u niet wordt opgelicht. Deze dames hebben al meermalen op diverse evenementen het publiek vermaakt met hun act.

Ze zijn per dagdeel in te huren om met deze act uw (middeleeuwse) evenement op te luisteren.

Prijs p.p. per dag op aanvraag.

Gesjacher ende gesjoemel: “Eerlijke” reliekenhandel