Geleerd ende Ghenoten
 

Maatwerk


Wij leveren maatwerk. Geen opdracht is hetzelfde, daarom zijn onze prijzen variabel


Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

Westfries museum Hoorn

Bij de publiekslancering van het project “Noord-Holland oneindig” hebben wij  een catering in Gouden Eeuw stijl verzorgd. De gasten konden proeven van hutspot, specerijenboter met brood en peperkoek.Tussendoor zijn wij nog een keer terug geweest bij dit zelfde museum, ditmaal voor een proeverij van diverse soorten koek.Een derde maal hebben wij de genodigden kennis laten maken met weer andere Gouden Eeuw gerechten zoals olipodrigo, prol, nogmaals koek en zelfgemaakt suikergoed.


Museum Martena in Franeker

Men wilde graag een reconstructie van een 17e eeuwse studentenmaaltijd. Na enig onderzoek van onze kant zijn wij erin geslaagd iets moois voor de genodigden neer te zetten, bestaande uit hutspot, haring met diverse sausen, karnemelkse suppe en verschillende kaasssoorten.
Scholendag in Almere

Hier hebben we een presentatie gegeven over wat men in de 15e eeuw zoal meenam op een reis met een koggeschip. Dit naar aanleiding van een bestaande lijst uit die tijd. Wij hebben onze kraam gevuld met de voorwerpen zoals die op de lijst voorkwamen en aan de hand daarvan het verhaal verteld aan diverse basisschool groepen.
Museum Dorestad

Naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling “brood op de plank” hebben wij een vroeg middeleeuwse proeverij neergezet. Hierbij konden de gasten genieten van pannenkoekjes met diverse vullingen, een salade en boekweitgrutten met paddenstoelen en spek.

Abdijmuseum Ter Duinen in Koksijde (Belgie)

Hier zijn we tweemaal geweest. De eerste keer stonden wij met onze “relieken” tussen de echt relieken van het museum. Wij hebben een tafel vol voorwerpen van allerlei heiligen, naar aanleiding van die voorwerpen vermaken wij het publiek met onze prachtig verhalen die daarbij horen. Hier hebben wij ook terdege onderzoek naar gedaan.

De tweede maal hebben we een proeverij verzorgd aansluitend op een lezing in het kader van “ de week van de smaak” (niet door ons deze keer maar dit doen we soms ook) Hier serveerden we een brouet (dikke middeleeuwse kippensoep), hartige pastei, koek en suikerwerk.
 

Maatwerk

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij hebben 20 jaar ervaring op het gebied van historisch koken en deze ervaring breiden we nog steeds uit met “nieuwe” recepten en gerechten.

We doen gedegen onderzoek naar alles wat we presenteren. Zo zorgen wij ervoor dat we geen onzin staan te verkondigen met een middeleeuws “sausje” erover, maar staan we voor authenticiteit: onze verhalen en gerechten zijn echt ergens op gebaseerd.

Daarnaast hebben we toneel en improvisatie lessen gevolgd en we hebben veel praktijkervaring in het op een leuke, interactieve en educatieve manier omgaan met het publiek.

Bij veel van onze opdrachten hebben wij op verzoek van de opdrachtgever maatwerk geleverd. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.