Geleerd ende Ghenoten
 

Educatering


Educatieve proeverij


Publieksproeverij


Kinderkoken

 


Wij zijn wat koken betreft gespecialiseerd in vroeg middeleeuws (Viking), hoogmiddeleeuws, en de Gouden Eeuw en 18e eeuw. Daarnaast zijn we altijd bezig onze ervaring en kennis uit te breiden en te vergroten. Er zijn diverse mogelijkheden om met onze kookkunst in aanraking te komen. Desgewenst verbinden wij hier ook een zekere mate van kennisoverdracht aan, wij noemen dit concept “EduCatering”. Zo presenteren wij ons regelmatig op scholen en in musea, maar ook bij (historische) verenigingen en andere culturele instellingen kunnen wij ons cultureel erfgoed op smakelijke wijze uitdragen.


Hier zijn diverse mogelijkheden voor:


Educatieve proeverij

Dit houdt in dat wij een korte lezing (ca. 45 minuten) geven over het koken in de tijd waarvoor gekozen is. Daarna volgt een buffet met hapjes zodat men e.e.a. kan proeven. Tijdens het proeven is er altijd gelegenheid om vragen te stellen

Een proeverij zonder lezing is ook mogelijk, hierbij is er tijdens het proeven en uitserveren natuurlijk ook alle gelegenheid tot informele kennisoverdracht.

Kinderkoken

Het koken met kinderen houdt in dat we gedurende een dagdeel, kleine groepjes kinderen eenvoudige middeleeuwse gerechten laten maken. Denk hierbij aan wafeltjes en appeltjes in deeg, alles op open vuur.

Publieksproeverij

Hierbij kan  het publiek kleine hapjes proeven van circa drie middeleeuwse gerechten die door ons zelf ter plekke zijn klaargemaakt. Bijvoorbeeld stoofpotten, koek, maar ook hartige taart.

 

Geback ende Gebraet EduCatering